Bent u ook op zoek naar hoe we met minder organisatie meer kunnen bereiken?
Op deze blog willen we verhalen, ervaringen en noties delen over werkende voorbeelden
uit de praktijk; een inspiratiebron voor slimmer organiseren.
Meer bereiken met minder budget.

woensdag 2 december 2009

Procesmanagement en Video

Taal is handig, maar vreet ook tijd en energie. Hoeveel communiceren we via uitgetypte teksten, terwijl we dat misschien mondeling wel veel krachtiger hadden kunnen doen? Is het echt nodig om alles vast te leggen in rapporten en procedures?
Binnen het SqEME netwerk hebben we onze pijlen gericht op het ontdekken van het medium video.
Dit doen we met de inspirerende inbreng van Georg Hubner. Hij heeft zich in de afgelopen jaren stevig verdiept, en vooral ook praktisch geworpen op het gebruik van video in allerhande contexten.
Op 2 oktober jongstleden organiseerde de Stichting sqEME in samenwerking met Georg een verkennende workshop.
Hieronder wat beelden van onze ontdekkingstocht.De ervaringen aan het eind van de middag heb ik vervolgens op deze manier verwoord....In de nu lopende Leergang Leidinggeven aan Procesgericht Werken borduren we onder andere ook weer in samenwerking met Georg voort op deze ervaringen.

Jos van Oosten.

dinsdag 1 december 2009

Leergang Leidinggeven aan Procesgericht Werken

Vandaag het tweede blok van de eerste Leergang Leidinggeven aan Procesgericht werken verzorgd. De opzet is totaal vernieuwd en geeft een enorme boost.
Voor het eerst benaderen we in een leergang procesmanagement volgens de SqEME als een manier van organiseren die past bij deze tijd. Een manier die zich vanuit de praktijk gemanifesteerd heeft als een logisch stadium in de evolutie van organiseren en organisaties.
Over de inhoud hiervan en nog veel meer in de volgende 'SqEME bLOG's'!!

Jos van Oosten.