Bent u ook op zoek naar hoe we met minder organisatie meer kunnen bereiken?
Op deze blog willen we verhalen, ervaringen en noties delen over werkende voorbeelden
uit de praktijk; een inspiratiebron voor slimmer organiseren.
Meer bereiken met minder budget.

vrijdag 11 december 2009

Trainingsaanbod 2010

Het SqEME trainingsaanbod voor de eerste helft van 2010 is uitgewerkt. In een vernieuwde opzet wordt onderscheid gemaakt tussen een training Procesmodelleren en een training Procesmanagement. Daarnaast is er ook een Workshop Web 2.0 ontwikkeld.

De Training SqEME Procesmodelleren is gericht op medewerkers die zich bezig houden of gaan houden met het in kaart brengen van werkprocessen. Dit is een praktische training, waarin de deelnemers op een consistente, uniforme en overzichtelijke manier processen leren modelleren.
De Training SqEME Procesmanagement is meer gericht op het inzetten van SqEME Procesmanagement bij managementvraagstukken in uw organisatie. Denk hierbij aan het opzetten van een kwaliteitssysteem, tot het verbeteren van de communicatie in de organisatie, of het inpolderen van een eilandjescultuur.

Naast deze methodische SqEME trainingen is er ook een Workshop Web 2.0 opgezet over de ontwikkelingen op het gebied van internet. Deze zijn in het kader van procesgericht werken erg interessant en sluiten goed aan op de visie vanuit SqEME op organisaties en organiseren. U wordt in de workshop meegenomen naar netwerksites als Linked-in, Hyves en Twitter en platforms zoals Google sites, Youtube en Blogspot. Door hier zelf mee aan de slag te gaan en onderdeeel vanuit te maken, leert u de nieuwe generatie internet ervaren en kunt u zich een beeld vormen van wat dit betekent voor onze kijk op organiseren.

De trainingen worden aangeboden op basis van open inschrijving, maar kunnen ook ‘in-house’ worden gegeven bij een groepsomvang van 6 tot 8 deelnemers. Meer informatie over de trainingen, de actuele trainingsdata en de mogelijkheid om in te schrijven, vindt u op de SqEME Netwerksite.

Harmen Willemse

donderdag 10 december 2009

A3-methodiek

Walter van den Nieuwenhuizen van TNO Management Consultants verzorgt op dinsdagavond 15 december een toelichting op de succesvolle A3-methodiek.
Voor meer informatie, over deze methode klik hier.
Deze sessie wordt georganiseerd in het SqEME Headquarters. Vanaf 17.00 uur is de ontvangst met soep en broodjes. De verwachting is dat het programma tot ongeveer 21.00 uur doorloopt.
Als je wilt komen, meld je aan door een mail te sturen naar office@sqeme.nl.
Deelname is voor netwerkleden gratis.

Jos van Oosten

woensdag 9 december 2009

Procesmanagement en Kyteman

Aandacht voor de 'chemistry' in de organisatie, dat is onder andere wat de SqEME benadering onderscheidt van de wat technischere benaderingen van procesmanagement. Wat maakt dat deze organisatie tikt...? Hoe stromen niet alleen de producten, maar vooral ook de energie door deze groep mensen??
Maar hoe beeld je dat nu uit? Dat is moeilijk in modellen te vatten. In de afgelopen training hebben we dit onderwerp behandeld aan de hand van een optreden van Kyteman en zijn hiphoporkest.Bestuderen van deze video gaf heel wat stof tot gesprek!
Hoe ziet chemie er uit? Kan je chemie maken, of ontstaat dat? Kunnen we herkennen wat de chemie versterkt en wat het tegen werkt?
Processen zonder chemie maken van de organisatie een machine, en dat is precies wat we met SqEME procesmanagement willen voorkomen!!

Keep singing the Blues!!

Jos van Oosten.

Nieuwjaarsborrel SqEME Headquarters

Op 5 januari organiseert de Stichting SqEME voor het eerst in haar bestaan een nieuwjaarsborrel. Bij deze gelegenheid is iedereen van harte welkom op het nog steeds nieuw aanvoelende SqEME Headquarters. In 2009 is deze lokatie redelijk geruisloos in gebruik genomen. Ondanks dat we al een flink aantal trainingen en workshops in dit 'hoofdkwartier' hebben georganiseerd, zijn vele netwerkdeelnemers nog nooit echt binnen geweest.
Dat maken we nu goed!
Vanaf 15.00 uur zijn jullie van harte welkom. Tot een uur of zes is er borrel en bitterballen! Als je even laat weten of je komt, kunnen we met de inkoop daar rekening mee houden!
Hieronder nog wat foto's over de 'making of'.Op de eerste dinsdagmidddag in het nieuwe jaar kunnen we proosten op een succesvol jaar!
Alle bekenden van SqEME zijn van harte welkom!

Jos van Oosten.

Voor informatie over hoe je het SqEME Headquarters kunt bereiken klik hier.