Bent u ook op zoek naar hoe we met minder organisatie meer kunnen bereiken?
Op deze blog willen we verhalen, ervaringen en noties delen over werkende voorbeelden
uit de praktijk; een inspiratiebron voor slimmer organiseren.
Meer bereiken met minder budget.

woensdag 16 december 2009

Foto's van vier vensters gezocht!

Wie kan ons helpen aan mooie foto's van vier vensters?
Kenmerkend aan de SqEME benadering van Procesmanagement zijn de vier manieren van kijken naar een organisatie. Deze vier zijn uitgewerkt als vier vensters met de namen Constructie, Correspondence, Constitutie en Chemie!


Vind meer foto's zoals deze op SqEME

Om dit concept uit te beelden zijn we op zoek naar mooie foto's waarop vier vensters staan. Maakt niet uit hoe... als het maar inspireert en we de bedoeling van 'het op vier manieren naar de werkelijkheid kijken' er maar mee uit kunnen beelden!

Stuur je foto's naar office@sqeme.nl. Jullie aanmeldingen zullen we tonen op de SqEME netwerksite. Mensen die zich daar al hebben aangemeld kunnen hun foto('s) zelf uploaden in het album 'vier vensters'.
De mooiste foto belonen we met de originele SqEME storm-paraplu! De prijsuitreiking zal plaats vinden op de themamiddag op 5 februari 2010!

dinsdag 15 december 2009

Afscheid Jan Dietz


Op 16 oktober jongstleden heeft Jan Dietz als professor van de Technische Universiteit Delft afscheid genomen.
Zijn afscheidsrede bevat zeer kernachtig de belangrijke principes en uitgangspunten die we met de SqEME benadering van Procesmanagement onderschrijven en zo goed mogelijk in de taal en tekenset proberen tot hun recht te laten komen.
Hierbij Video, Sheets en zijn gepubliceerde 'Farewell Lecture'.
In het Business Process Magazine nummer 7 is een interview gepubliceerd naar aanleiding van het afscheid van Jan Dietz.

Jos van Oosten

maandag 14 december 2009

De toekomst is al hier, het is alleen ongelijkmatig verdeeld!!

Deze uitspraak komt van Shawn Callahan. In September 2009 sprak hij deze zin uit op een mooi congres van de Information and Knowledge Management Society in Singapore over oa storytelling. De onderstaande videos zijn gemaakt van zijn presentatie en de aansluitende vragenronde. Het gaat over de relatie tussen 'samenwerken' en 'verhalen vertellen'. De video's zijn zeer de moeite van het bekijken waard!

Zijn boodschap gaat veel over wat wij 'implementeren' zouden noemen. Het zet dat implementeren, nog technischer aangeduid als 'uitrollen', in een heel ander perspectief. In die zin sluit storytelling bijzonder goed aan op het 'praatgereedschap' zoals dat binnen de SqEME benadering van Procesmanagement wordt gehanteerd.

Jos van Oosten