Bent u ook op zoek naar hoe we met minder organisatie meer kunnen bereiken?
Op deze blog willen we verhalen, ervaringen en noties delen over werkende voorbeelden
uit de praktijk; een inspiratiebron voor slimmer organiseren.
Meer bereiken met minder budget.

dinsdag 9 februari 2010

Crowd or Cloud

"We hebben er een potje van gemaakt" stond er bovenaan de sheet over onze internetactiviteiten tijdens de SqEME bijeenkomst van 5 februari.
Vervolgens werd opgesomd hoe de aanwezigheid van SqEME op internet in een maand of twee is uitgebreid van de 'oude SqEME site', met onder andere twitter, een SqEME Blog, een groep binnen LinkedIn, en een SqEME Netwerksite
Logischerwijs dringt zich het beeld op dat er een keuze gemaakt moet worden en dat het met deze veelheid (crowd) aan sites en communicatiemiddelen voor iedereen moeilijk wordt om overzicht te behouden. Dit is misschien wel zo, maar voornamelijk wanneer deze crowd bekeken wordt vanuit het perspectief van het 'oude internet', ook wel Web 1.0 genoemd. Zoals deze aanduiding doet vermoeden, leven we tegenwoordig inderdaad met een versie van internet die we Web 2.0 noemen. Wat typerend is aan dit hedendaagse internet is dat we er niet langer doorheen bladeren als een grote digitale catalogus, maar dat we er op een nieuwe, dynamische manier tegenaan (moeten leren) kijken. De beschikbare technologie├źn stellen ons in staat om de informatie tussen de verschillende websites en platforms te delen en aan elkaar te verbinden. De informatie staat niet meer op een plek, maar zit in de zogenaamde 'Cloud'. Door slim gebruik te maken van de mogelijkheden laten we informatie uit de Cloud naar ons toekomen. We hoeven dus niet langer zelf alle pagina's van A tot Z door te bladeren, maar kiezen zelf de ingang, afhankelijk van onze persoonlijke voorkeur en het moment van de dag.

Wil je meer weten? Tijdens onze Workshop Web 2.0 op 24 februari en 23 maart doe je ervaring op met de nieuwe facetten van internet, om zelf een mening te kunnen vormen over de vraag: Crowd of Cloud?


Harmen Willemse

Geen opmerkingen:

Een reactie posten